Pilaf cu carne de iepure

Printeaza

Pilaf cu carne de iepure din: orez, carne de iepure, ceapa, faina, ciuperci, mustar, vin, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, sfecla, smantana.

Ingrediente:Pilaf cu carne de iepure

  • 350 g orez
  • 800 g carne de iepure
  • două cepe
  • două linguri de făină
  • 500 g ciuperci
  • o lingură de muştar cu seminţe
  • 250 ml vin alb
  • o lămâie
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • sfeclă roşie
  • smântână

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron la rece. Ciu­percile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se pun într-un castron cu apă rece şi se toarnă sucul de lămâie.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la încins şase linguri de ulei, se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă şi se căleşte.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea de iepure şi se prăjeşte. Se pun ciupercile scurse de apă, muştarul cu seminţe, sarea şi piperul, vinul alb şi o cană cu apă rece. Se ţine pe foc până când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă făina diluată cu puţină apă şi se mai prăjesc cinci minute.

Când s-a îngroşat sosul se opreşte focul, se acoperă cratiţa cu un capac şi se ţine la loc mai cald. Se căleşte şi restul de ceapă, se adaugă orezul, două căni de apă, sare şi piper după gust. Se serveşte alături de carnea de iepure, presărate cu pătrunjel tocat.

Se serveste alaturi de o salata de sfecla rosie cu smantana.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pilaf cu carne de iepure
  • https://www restaurantedelux ro/pilaf-cu-carne-de-iepure html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.