Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii

Printeaza

Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii

Ingrediente:Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii

  • 3 ceşcuţe orez
  • 2 cepe mici
  • 50 g cârnaţi afumaţi
  • 50 ml ulei
  • sare, piper,
  • 1 lingură bulion
  • 3 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată se rumeneşte în ulei, se adaugă orezul, se lasă câteva minute, se pun 9 ceşcuţe cu apă (pentru că apă se pune de trei ori mai mult decât cantitatea de orez), 1/2 linguriţă sare, 1 vârf de cuţit piper şi se lasă să fiarbă.

Se curăţă carnaţii de pieliţe. Jumătate din ei se taie bucăţi mici şi se fierb cu o ceaşcă de apă clocotită până se înmoaie şi scade apa. Se răstoarnă peste orez. Se mai adaugă o cană cu apă, se acoperă şi se fierb la foc mic.

Restul de cârnaţi se taie felii rotunde, late de un deget, şi se fierb la fel ca şi ceilalţi cârnaţi. Se umple o ceaşcă cu orezul fiert, se răstoarnă în chip de movilită pe o farfurie şi se continuă astfel cu tot pilaful.

Felioarele de cârnaţi se aşază coroniţă în jurul movilei de orez. Deasupra se toarnă un sos preparat din pasta de roşii desfăcută cu smântână. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.