Piftie

Printeaza

Piftie

Piftie

Ingrediente:

  • urechile, capul si picioarele de porc
  • 1/2 carne macra
  • 5 l apa
  • sare
  • foi de dafin
  • 2 oua fierte tari

 

Mod de preparare:

Cureţi foarte bine şi speli urechile, picioa­rele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea se desprinde de oase.

Scoţi cu o lingură o cantitate mică din zea­ma în care fierb toate şi iei puţin lichid între dege­te. Daca ţi se lipesc dege­tele, piftia e fiartă.

Scoţi carnea şi aduni grăsimea care se formează la suprafaţa. Cureţi carnea şi o tai mărunt iar în zeama un pic răcită pui usturoiul pisat.

Pregăteşti vasele şi pe fundul fiecăruia aşezi felii de ouă fierte tari, carnea şi zeama strecurată şi limpezită. Dai piftia la rece (nu la frigider) să se prindă.

Piftie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.