Piftie de porc cu ciuperci

Printeaza

Piftie de porc cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina.

Ingrediente:Piftie de porc cu ciuperci

  • 1 1/2 kg picioare de porc
  • 500 g ciuperci
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • sare
  • 2-3 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la fiert într-un vas mai mare cu 4 l de apă. După ce dau în clocot, iei spu­ma şi pui morcovii întregi.

Fierbi circa 2 1/2 ore, după care scoţi picioarele, morcovii şi, în zeama rezultată, pui usturoiul bine pisat cu sare, gelatina dizolvată în apă şi vânturi bine.

Strecori printr-o strecurătoare deasă. Ciupercile, curăţate şi spălate, le pui la fiert timp de 20 de minute în apă cu puţină sare.

Ungi formele în care urmează să pui piftia cu ulei, pentru a o pu­tea răsturna uşor. Aşezi pe fundul formelor mai întâi felii de ciuperci, de morcov fiert, de ouă fierte tari, apoi carnea luată de pe oase. Torni zeama şi laşi piftia la reca, până se încheagă.

Inainte de a fi consumată piftia, o răstorni pe un platou (sau dacă ai folosit cupe pentru închegare, răstorni conţinutul direct pe farfurie), ast­fel încât, să apară la suprafaţă decorul din ciuperci, morcov, ouă şi carne.

 

Piftie de porc cu ciuperci

Piftie de porc cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.