Piftie de porc cu ciuperci
PrinteazaPiftie de porc cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina.
- 1 1/2 kg picioare de porc
- 500 g ciuperci
- 1 căpăţână mare de usturoi
- 2 morcovi
- 2 ouă
- sare
- 2-3 foi de gelatină
Mod de preparare:
Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la fiert într-un vas mai mare cu 4 l de apă. După ce dau în clocot, iei spuma şi pui morcovii întregi.
Fierbi circa 2 1/2 ore, după care scoţi picioarele, morcovii şi, în zeama rezultată, pui usturoiul bine pisat cu sare, gelatina dizolvată în apă şi vânturi bine.
Strecori printr-o strecurătoare deasă. Ciupercile, curăţate şi spălate, le pui la fiert timp de 20 de minute în apă cu puţină sare.
Ungi formele în care urmează să pui piftia cu ulei, pentru a o putea răsturna uşor. Aşezi pe fundul formelor mai întâi felii de ciuperci, de morcov fiert, de ouă fierte tari, apoi carnea luată de pe oase. Torni zeama şi laşi piftia la reca, până se încheagă.
Inainte de a fi consumată piftia, o răstorni pe un platou (sau dacă ai folosit cupe pentru închegare, răstorni conţinutul direct pe farfurie), astfel încât, să apară la suprafaţă decorul din ciuperci, morcov, ouă şi carne.
Piftie de porc cu ciuperci
Pofta buna!