Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Printeaza

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Ingrediente:Piftie de porc cu usturoi si ceapa

  • cap şi picioare de porc
  • sare
  • usturoi
  • ceapă

 

Mod de preparare:

Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se pun 2 kg apă.

După ce a dat o dată în fiert, se curăţă de spuma ridi­cată, se potriveşte de sare şi se adaugă o ceapă şi o căpăţină de usturoi tăiată în două. Se lasă să mai fiarbă încet, pină cand toată carnea se desprinde de pe oase.

Se lasă să se ră­cească, se adună grăsimea de deasupra, se scot oasele şi se alege carnea, care se aranjează pe farfurii adînci, iar dea­supra se toarnă zeama, care a fost potrivită de sare şi de us­turoi. Se pun farfuriile la rece şi se lasă să se închege zeama.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.