Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Printeaza

O reteta de piftie de pasare cu galusti de ficat de pasare, usturoi, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, sare, piper, patrunjel si ulei.Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Ingrediente:

  • 1 pasăre de 1 kg (găină, curcan, cocoş, gâscă)
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 200 g ficăţei de pasăre
  • 1 ceapă
  • 100 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 cană lapte
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi pasărea, o speli şi o porţionezi. Pui la fiert apă cu sare şi când clocoteşte adaugi bucăţile de carne pe rând, nu pe toate o dată ca să nu iasă zeama tulbure, lei spuma din când în când şi după 20 de minute, pui morcovul curăţat şi laşi să fiarbă pe foc mic. Intr-un alt vas fierbi ficatul în lapte câteva minute, apoi îl prăjeşti în 50 g unt topit.

Când este gata, îl scoţi pe o farfurie şi în grăsimea rămasă prăjeşti ceapa tăiată mărunt. Separat fierbi în apă clo­cotită două gălbenuşuri. Treci ceapa cu ficatul prin maşina de tocat şi amesteci pasta obţinută cu untul. Pui gălbenuşurile fierte pasate şi pe cel crud, potriveşti de sare şi piper şi dai compoziţia la rece.

După ce a fiert carnea şi morcovul, le scoţi pe o farfurie, adaugi în zeamă usturoiul pisat, apoi o strecori şi o vânturi de câteva ori ca să se limpezească. Desfaci carnea de pe os, o aşezi în castronele cu rondele de morcovi şi frunze de pătrunjel şi torni zeama strecurată.

Dai piftiile la rece până a doua zi. Pentru masă, aduci piftiile înconjurate de găluşcuţele de pastă de ficat formate simplu, cu mâinile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.