Piftie de curcan cu ciuperci si oua

Printeaza

Piftie de curcan cu ciuperci si oua din: carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat), ceapa, usturoi, gelatina, ulei, ciuperci, oua.

Ingrediente:Piftie de curcan cu ciuperci si oua

  • 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri gelatină
  • 100 ml ulei
  • 200 g ciuperci
  • 3 ouă

Mod de preparare:

Carnea (fără ficat) o speli, o opăreşti şi o tai în bucăţi, pe urmă o pui la fiert, la foc domol, cu 3 l de apă, sare şi ceapa, timp de 1 oră. Când carnea se desprinde de pe os, o scoţi separat, pe o farfurie.

Fierbi şi ficatul separat, în acelaşi timp. Supa rezultată o laşi să se răcească, apoi adaugi gelatina înmuiată în apă rece, cu 1 -2 ore înainte şi amestecată până la dizol­varea ei.

Adaugi mujdeiul de usturoi şi laşi lichidul să se limpezească, apoi îl stre­cori.

Carnea scoasă de pe oase o aşezi în castroane şi garniseşti cu felii de ficat, ciuperci sotate în ulei şi felii de ouă fierte.

Torni zeama peste carne şi laşi să, se întărească piftia.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Piftie de curcan cu usturoi

Retete de Revelion: Piftie de curcan

O reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie   […]

 

Piftie de cocos in varianta traditionala

Piftie cu carne de curcan

Piftie cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa, morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper. Ingrediente: 2 kg carne de curcan o capatana de usturoi 2 foi de dafin o ceapa 3 morcovi o felie radacina de telina 2 oua fierte o conserva mazare boabe sare […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.