Piftie de crap

Printeaza

Piftie de crap 

Ingrediente:Piftie de crap

  • 1 kg crap
  • 500 g ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstîrnac
  • 1 g piper boabe
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • lămîie (facultativ)

 

Mod de preparare:

Din peşte se poate prepara o piftie foarte gustoasă, el fiind bogat în gelatină. Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată felii, in 4 kg apă. După ce a fiert ceapa, se strecoară zeama, iar ceapa se dă prin sită şi se păstrează într-un vas separat.

In zeama strecurată se pun boabe de piper, o foaie de dafin, morcov şi păstîrnac. Se lasă să fiarbă 10 min. Se pune peştele, lăsînd să mai fiarbă încă 5 min.

Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se strecoară, se adaugă ceapă fierbinte trecută prin sită şi usturoiul. Se potriveşte de sare.

Piftia fiartă se toarnă în farfurii sau pe un platou. Se lasă să se răcească. Se poate servi cu lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.