Piftie de cocos

Printeaza

 Piftie de cocos

Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă, adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin, 2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi.

Laşi să fiarbă cam 4-5 ore (în funcţie şi de vârsta cocoşului), până când carnea se desprinde de pe oase. Apoi scoţi carnea din zeamă şi aranjezi bucăţelele de carne în farfurii adânci sau castronele, iar deasupra torni zeama pe care ai strecurat-o şi din care ai luat, dacă doreşti, grăsimea. Dai farfuriile la rece ca să se închege zeama.

Piftie de cocos

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat piftie de cocos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.