Piftie de curcan

Printeaza

O reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie.

Ingrediente:Piftie de curcan

  • 2 picioare
  • 2 aripi
  • cap, maruntaie, tartita
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • hrean
  • 1 sfecla
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana smantana acrisoara
  • otet sau zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Fierbi părţile curcanului (la foc mic) care îţi rămân când îl porţionezi pentru friptură (picioare, aripi, cap, târtiţă, măruntaie), adaugi în fiertură zarzavatul de supă (morcov, cartof). Ai grijă să iei spuma de câte ori este nevoie.

Când car­nea se desprinde de pe oase, înseamnă că a fiert destul. Desprinzi carnea de pe oase, o aşezi într-o formă (de pre­ferat formă de budincă cu gol la mijloc). Poţi folosi şi forme mai mici. Peste carne torni zeama strecurată în care ai pus 2 căţei de usturoi după ce s-a răcit.

Laşi formele la rece până a doua zi. Dacă ai pus-o ‘în formă de budincă, golul di in mijloc îl umpli cu hrean ras amestecat cu sfeclă crudă, (dată pe răzătoarea cea mai fimă şi legată cu smântâ­nă. O sărezi şi o acreşti după gust cu oţet sau zeamă de lămâie.

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.