Piftie cu peste

Printeaza

Piftie cu peste din: crap, ceapa, sare, boia.

Ingrediente:Piftie cu peste

  • 1 kg crap
  • 3 cepe
  • sare
  • boia

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se dezosează şi se taie bucăţi; ceapa se curăţă, se taie felii. Intr-un vas se aşază în stra­turi ceapa şi peştele, până se umple vasul.

Fie­care strat se presară cu sare şi boia. Se adaugă apă până se acoperă compoziţia şi se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Nu este recoman­dat să se mestece până nu este gata. Bucăţile de peşte se scot cu grijă pe o farfurie. Zeama răma­să se mai fierbe până se înjumătăţeşte, se stre­coară şi se toarnă peste peşte. Dacă a fost fiartă încet, zeama trebuie să fie foarte limpede.

Se lasă la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.