Piersici

Printeaza

Piersici

Piersici

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 200 ml smântână
  • un ou
  • 250 g zahăr
  • 50 g unt
  • o linguriţă de bicarbonat de amoniu
  • 30 g cacao
  • 30 ml rom
  • 100 g nuci
  • 200 g unt

 

Preparare:

Se iau: 450 g făină, 200 ml smântână, un ou, 100 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă de bicarbonat de amoniu. Din toate aceste ingrediente se face un aluat potrivit, din care se formează mişte mingiuţe ca un degetar.

Se coc într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. După ce s-au copt, se lasă să se răcească, apoi se scobesc la mijloc. Se umplu cu cremă şi se lipesc două câte două.

Crema: se freacă două ouă cu 150 g zahăr la baie de aburi. Se adaugă două linguri de lapte, 30 g cacao, 30 ml rom, 100 g nuci şi 200 g unt frecat spumă.

După ce s-au umplut cu cremă, piersicile se dau prin suc de sfeclă roşie sau sirop concentrat de fructe şi se tăvălesc prin zahăr tos.

Piersici

Piersici

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bunica mea facea des piersici caramelizate. Foarte, foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.