Piersici Orsova

Printeaza

 Piersici Orsova

Ingrediente:Piersici Orsova

  • 750g piersici (6 piersici)
  • 80 g griş
  • vanilie
  • 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici
  • 80 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 4 foi gelatină
  • 3/4 l lapte
  • 300 g frişcă bătută
  • 50 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 minute. Cind este gata, se amestecă cu gelatina (care a fost muiată în apă rece 20 minute).

Cînd gelatina s-a topit sc pun romul, stafidele şi fructele confiate tăiate mă­runt. Cind s-a răcit, se amestecă cu frişca bătută spumă, sc pune într-o formă de savarină şi se dă la frigider.

Cind s-a legat bine (după 4-5 ore), se răstoarnă pe un platou rotund şi deasupra se pun jumătăţile de piersici glasate în zeama lor.

Piersicile se curăţă, se taie în două, se pun într-o cratiţă cu zahărul şi 2 linguri apă, se pune capac şi se lasă pe plită la foc domol 20 minute, apoi se dau la rece.

Se garniseşte cu frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.