Piersici murate

Printeaza

Piersici murate din: zahar, otet, apa, usturoi, piersici, scortisoara.

Ingrediente:Piersici_murate

  • 1 cana zahar
  • 1 cana otet
  • 1 cana apa
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 1/2 kg piersici mici si tari
  • 5 betisoare de scortisoara

 

Mod de preparare:

Speli fructele şi le opăreşti timp de 1 minut, după care le decojeşti. Cureţi usturoiul.

Pui la fiert pentru 5 minu-te, într-o cratiţă largă, oţetul, apa şi zahărul. în acest lichid, fierbi pe rând piersicile, timp de 10-15 minute, până se înmoaie şi se pătrund.

Pui piersicile în borcane de 800-1000 ml, în prealabil sterilizate.

Printre piersici presari căţei de usturoi şi în fiecare borcan aşezi câte un beţişor de scorţişoară.

Torni în fiecare borcan lichid cald, lăsând un spaţiu liber de 2 cm până la marginea borcanului.

Infiletezi capacele şi fierbi borcanele la bain- marie, cronometrând 10 minute de când a început să fiarbă lichidul.

Le laşi să se răcească în vas şi le păstrezi la rece.

Piersici murate

Piersici_murate

Pofta buna!

 

poate te intereseaza si:

retete

Struguri, gutui si mere murate

Struguri, gutui si mere murate din: gutui, mere, struguri, prune, apă, oţet din vin alb, zahăr, miere de albine, cuişoare, conservant. Ingrediente: 5 gutui mari 1 kg de mere trei ciorchini de struguri cu boabă mare 1/2 kg de prune 1,750 l de apă 1/2 litru de oţet din vin alb 300 g zahăr 200 ml miere […]

 

Pere murate cu ghimbir

Pere murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere. Ingrediente: 500 g de zahar 500 ml otet de vin alb fasii de coaja si sucul de la 1 portocala 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin 3 […]

 

Prune murate

Prune murate cu ghimbir si ardei iute

Prune murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet. Ingrediente: 1,5 kg prune 15 g ghimbir macinat 2 ardei iuti tocati marunt 5 g cuisoare un praf de scortisoara un praf de sare 400 g zahar 500 ml otet   Mod de preparare: Speli fructele si […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.