Piersici delicioase

Printeaza

Piersici delicioase din: piersici, apa, lamaie, vanilie, zahar, piscoturi.

Ingrediente:Piersici delicioase

  • 6 piersici mari
  • 6 linguri de apă
  • o jumătate de lămâie
  • vanilie
  • 6 linguri de zahăr
  • 100 g pişcoturi

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă şase piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două. Intr-o cratiţă cu gura largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe lingu­ra de supă şi le ţii două minute în siropul care clocoteşte.

Pui piersicile în compotieră şi laşi siropul să se îngroaşe pe foc mic, parfumat cu vanilie şi zeamă de lămâie. Tragi cratiţa când siropul a scăzut la jumătate. îl laşi să se răcească şi-l torni rece peste fructe. Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi îl serveşti în cupe, alături de pişcoturi fine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.