Piersici la cuptor pe pat de lamaie

Printeaza

O reteta de piersici la cuptor pe pat de lamaie din: praf pentru prajituri, oua, praf de budinca, ulei de rapita, suc de lamaie, zahar brun, otet balsamic, scortisoara, piersici, ciocolata si menta.

Ingrediente:

  • 1 pachet de praf pentru prajituri (galben)
  • 4 oua
  • 1 plic praf de budinca de lamaie
  • ulei de rapita
  • 30 ml suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 piersici, taiate in doua, fara samburi
  • ciocolata neagra rasa
  • frunzulite proaspete de menta.

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180 grade Celsius. Praful de prăjitură se mixează împreună cu 125 ml de ulei de rapiţă, puţină apă şi 4 ouă, circa 2 minute, la viteză medie.

Apoi se adaugă praful de budincă şi se mai mixează încă 4 minute. Se unge o tavă pentru cozonac cu ulei de rapiţă, se unnple cu compoziţia obţinută şi se ţiine la cuptor 50 de minute.

Apoi se dă la răcit şi se taie în felii care se pun pe grill până se rumenesc uşor. Piersicile se ţin la cuptor, 3-4 minute pe fiecare parte, la o temperatură medie. Cand sunt gata, se aşază pe câte o felie de prăjitură cu lămâie şi se stropesc cu un sos obţinut din 2 linguriţe de ulei de rapiţă, suc de lămâie, zahăr, oţet balsamic şi scorţişoară.

La final, se garniseşte cu ciocolată rasă şi frunzuliţe de mentă. Se servesc cu îngheţată.

Piersici la cuptor pe pat de lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.