Pierogi

Printeaza

Pierogi

Pierogi sau pirozhki, cum se mai numesc In alte zone, sunt un fel de coltunasi, provenind din Rusia sau Polonia.

Pot fi umpluti cu o varietate de amestecuri dulci sau sarate (denumirea lor provine din cuvantul rusesc pirog, care inseamna placinta).

In general aceste gustari se servesc calde, ca prim fel de mancare sau servite unse cu zakuski.

De asemenea, se pot cumpara de la tarabele de pe strada si pot fi consumate ca gustare.

La origine se pare ca erau servite la supa sau ciorba, in loc de paine.

Pierogi_04

Pierogi din Rusia se umpleau in mod traditional cu un amestec sarat, format din fructe de mare, peste si oua fierte tari. Foarte populare sunt si cele umplute cu branza de vaci si ciuperci sau cu diferite feluri de carne.

Pierogi_08

Cel mai adesea ele se fac dintr-un aluat nedospit, in care se pun umpluturile, iar apoi se prajesc in baie de ulei pana se ridica la suprafata. Daca sunt facute dintr-un aluat mai usor si pufos, se coc in cuptor.

Pierogi_11

Pierogi

 

Pierogi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piroguri
  • recete de pirog

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee cu placintele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.