Piepţi de pui cu sos de struguri

Printeaza

O reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri, coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi, esalote, faina si patrunjel.

Ingrediente:Piepţi de pui cu sos de struguri

  • 1 kg struguri albi mari
  • coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie
  • 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare
  • sare şi piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 4 eşalote, tocate fin
  • 1 lingură faină albă
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat fin

ornare:

  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Se scot boabele de pe ciorchine si se păstrează 200 g de boabe. Restul se pun într-o cratiţă îm­preună cu 3 linguri de apă. Se acoperă cratita cu capac şi se pune la fiert, la flacără mică 20 de minute sau până când boabele s-au înmuiat. Boabele se zdrobesc, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă încet încă 10 minute.

Se strecoară şi se păstrează 350 ml din lichidul obţinut, între timp, se toarnă apă fiartă peste restul de boabe şi se lasă 15 secunde. Se scurg, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, scoţându-li-se sâmburii. Se amestecă în jumătate din cantitatea de suc de lămâie.

Piepţii de pui se taie în bucăţi de 2,5 cm şi se sărează. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă, la foc potrivit Se adaugă jumătate din cantitatea de pui şi se prăjeşte rapid până capătă culoare. Se scoate şi se repetă cu restul de pui.

Se reduce flacăra şi se pun în tigaie usturoiul şi eşalotele şi se rumenesc 3 minute sau până devin moi. Se presară faină şi se continuă amestecându-se încă I minut. Se adaugă în tigaie coaja rasă de la lămâie, restul de suc de lămâie şi sosul de struguri, apoi se fierb încă 2 minute.

Se reduce flacăra şi se repun în tigaie piepţii de pui, împreună cu zeama lor Se sărează şi se piperează; se fierbe încet 7 minute sau până când lichidul care se scurge din pui, atunci când este înţepat cu un cuţit, este limpede.

Se adaugă jumătăţile de boabe de struguri, sucul lor şi pătrunjelul tocat şi se potriveşte la gust. Se serveşte fierbinte, ornat cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.