Piept de pui in stil italian

Printeaza

O reteta gustoasa de piept de pui cu: ceapa, rosii, curry, zahar brun, ardei iute, usturoi, seminte de chimion, ulei, patrunjel, zeama de lamaie.

Ingrediente:Piept de pui in stil italian

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 1 ceapa
  • 8 roşii
  • 2 linguriţe pulbere de curry
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 ardei iute tăiat mărunt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă seminţe de chimion
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri frunze de pătrunjel verde
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt, se adaugă ardeiul iute to­cat mărunt şi se rume­nesc în ulei bine încins, pâ­nă când ceapa devine au­rie.

Se adaugă pulberea de curry amestecată cu o lin­guriţă cu zeamă de lămâ­ie şi se prăjesc împreună 30 de secunde, amestecând continuu.

Se pune pieptul de pui taiat cuburi si dupa doua minute se adauga rosiile taiate cuburi si se fierb impreuna 10 minute.

Se adauga zaharul brun si cateva linguri de apa calda, pentru ca sosul sa nu fie prea gros.

Se adauga usturoiul zdrobit, semintele de chimion, frunzele de patrunjel tocate marunt si restul de zeama de lamaie, dupa preferinta, si se mai fierb cateva minute.

Se serveste cald, garnisit cu orez preparat cu sofran.

Piept de pui in stil italian

Piept de pui in stil italian

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.