Piept de pui cu mere

Printeaza

O reteta de piept de pui cu mere din: piept de pui, mere, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 4 mere de vara, acrisoare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui mari
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se poate lăsa în bucată întreagă sau se taie în bucăţi aproximativ egale. Curăţaţi ustu¬roiul şi tăiaţi-l în feliuţe cu care împănaţi pieptul de pui. Puneţi ulei într-un vas termorezistent. Puneţi carnea împănată în vas şi ungeţi-o pe deasupra cu unt. Condimentaţi cu sare şi piper.

Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. După primele 10 minute adăugaţi în vas 2 linguri apă. Din când în când, carnea stropiţi cu zeama pe care o lasă în vas. Intre timp, curăţaţi merele de cotoare şi seminţe, tăiaţi-le în sferturi şi adăugaţi-le în vasul cu carnea.

Presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi tava la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.

Piept de pui cu mere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Anca Constantin

    Foarte buna pieptuld e pui cu mere 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.