Piept de pui cu gutui

Printeaza

O reteta de piept de pui cu gutui din: piept de pui, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui mari
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Impănaţi pieptul de pui cu usturoiul tăiat în fâşii subţiri. Puneţi ulei într-un vas termorezistent, aşezaţi carnea împănată în vas şi ungeţi-o pe deasupra cu unt. Condimentaţi-o cu sare şi piper şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit.

După primele 20 de minute adăugaţi în vas 2 linguri apă. Din când în când, stropiţi carnea cu zeama pe care o lasă în vas. Intre timp, curăţaţi gutuile de cotoare şi de partea lemnoasă, tăiaţi- le în sferturi sau în felii. Nu le curăţaţi de coajă, pentru că aceasta este foarte aromată şi dă un gust plăcut mâncării.

Căliţi gutuile, presărate cu zahăr, în puţin unt. Când s-au înmuiat de jumătate, puneti-le în vasul cu carnea, presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi-le la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.

Piept de pui cu gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.