Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Printeaza

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Ingrediente:

  • 1 kg piept de viţel
  • 300 g rinichi de viţel
  • 300 g ficat de viţel
  • 1 kg spanac
  • sare
  • piper
  • 300 ml ulei
  • 6 ouă
  • 2 legături mărar
  • 300 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l pre­sari cu sare şi piper. Opăreşti apoi spanacul, îl scurgi şi când e gata îl pasezi. Tai bucăţele rinichiul şi ficatul şi le prăjeşti foarte puţin. Separat, fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai cubuleţe, apoi toci mărarul.

Intinzi spanacul peste carne, pui bucăţelele de măruntaie, ouăle şi presari mărarul. Rulezi carnea, o legi cu o sfoară, aşezi pieptul umplut într-o tavă, torni uleiul, vinul alb şi dai totul la cup­tor pentru 1 oră.

Ai grijă să stropeşti carnea cu sosul din tavă ca să nu se usuce. Când este gata, laşi pieptul umplut să se răcească, apoi îl tai felii şi le aşezi pe platou. Torni peste ele sosul în care au fiert şi le aduci la masă cu orice fel de garnitură.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.