Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Printeaza

O reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de legume, rozmarin, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

  • 1 piept de raţă
  • 200 ml vin
  • ceapă mică
  • 1 fir de praz
  • 1 cartof galben
  • 3 hribi
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • supă de legume sau apă fierbinte
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Crestează pe diagonală stratul de grăsime de la suprafaţa pieptului de raţă. Pune-1 la marinat într-un castron cu vinul, ceapa tocată, frunzuliţele de rozmarin şi dă-1 la frigi­der pentru 8 ore.

Taie prazul rondele şi sotează într-o cratiţă cu două linguri de ulei de măsline încins împreună cu cartoful tăiat cuburi. Sărează, după gust, şi toarnă supă sau apă fier­binte cât să le acopere.

Fierbe-le 25 de minute, apoi pasează-le până când obţii o cremă. Scoate carnea din marinată şi zvânt-o bine, apoi pune-o pe grătarul încins cu grăsimea în jos şi frige-o 7 minute. Intoarce carnea şi frige-o încă 5 minute (trebuie să rămână roz în mijloc). Curăţă hribii, taie-i bucăţi şi căleşte-i într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline încins şi usturoiul zdrobit.

Serveşte pieptul de raţă tăiat felii, aşezate pe un pat de cremă de praz, cu hribii căliţi alături şi decorează cu cren­guţe de cimbru şi rozmarin. Poţi prepara din marinată un sos, fierbând-o până când scade la jumătate, pe care să-1 torni peste carne.

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.