Piept de rata cu sfecla si hrean

Printeaza

Piept de rata cu sfecla si hrean din: piept de rata, sfecla, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, miere, hrean, boabe de piper, sare.

Ingrediente:Piept_de_rata_cu_sfecla_si_hrean

  • 1 kg piept de rata
  • 3-4 sfecle
  • 100 ml ulei de masline
  • 20 g unt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3-4 lingurite miere
  • 2 lingurite hrean ras
  • cateva boabe de piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert pieptul de raţă în apă cu puţină sare şi boabele de piper. Speli sfecla şi o fierbi în coajă, într-un alt vas. Amesteci mierea cu o lingură zeamă de lămâie. Când carnea s-a înmuiat, o scurgi, o aşezi într-o tavă, o ungi cu unt topit şi cu miere şi dai tava la cuptor până când friptura se rumeneşte.

Cureţi de coajă sfecla fiartă şi răcită, apoi o tai în rondele. Amesteci hreanul ras cu zeama de lămâie rămasă şi uleiul de măsli¬ne. Când carnea este gata, o tai în felii şi o serveşti cu sfeclă şi hrean.

Piept de rata cu sfecla si hrean

Piept_de_rata_cu_sfecla_si_hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.