Piept de rata cu rodie

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Piept de rata cu rodie

  • 400 g piept de raţă
  • 5 haşme
  • 1 pahar de vin roşu
  • 1 cană de supă de pui
  • 1 cană de boabe de rodie
  • 50 g unt
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Scoateţi grăsimea din pieptul de raţă şi puneţi-l să se rumenească într-o tigaie de teflon unsă cu puţin unt.

Treceţi carnea într-o tavă cu 2 linguri de ulei şi rume­niţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, timp de 15 minute.

Curăţaţi haşma şi tăiaţi-o felii nu prea sub­ţiri.

Scoateţi sosul format în tava cu raţa şi în el căliţi haşma, adăugând şi puţin unt. Stropiţi cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc potrivit.

Adăugaţi supa, potriviţi de piper şi, dacă e nevoie, de sare, după care conti­nuaţi fierberea sosului încă 10 minute.

Puneţi boabele de rodie, mai fierbeţi câteva minute, până se va îngroşa sosul.

Scoateţi pieptul de raţă din cuptor, tăiaţi-l felii şi serviţi-l cu sosul de rodii.

 

Piept de rata cu rodie

Piept de rata cu rodie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa incerc si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.