Piept de raţă cu portocale şi martini

Printeaza

O reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru.

Ingrediente:Piept de raţă cu portocale şi martini

  • 1 piept de raţă
  • 1 portocală
  • 50 ml vin alb cu aromă de fructe
  • 1/2 linguriţă rozmarin
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 2 portocale
  • 1/2 pahar vin alb cu aromă de fructe
  • 50 ml martini sec
  • 15 g unt
  • 2 foi de dafin
  • 1 vârf de cuţit de amidon
  • 1/2 linguriţă boabe de ienupăr
  • 10 boabe piper negru

 

Mod de preparare:

Spală bine pieptul de raţă şi împarte-1 în două, pe lungi­me. Stoarce o portocală şi curăţ-o de coajă cu un cuţit. Pune carnea la macerat într-un castron cu sare, piper, rozmarinul, zeama de portocală şi vinul alb.

Acoperă castro­nul cu folie alimentară şi pune-1 în frigider pentru 2 ore.

Stoarce celelalte două portocale şi fierbe zeama, împre­ună cu boabele de ienupăr şi cu cele de piper negru, până când scade la jumătate.

Pune 1/2 de pahar cu vin şi foile de dafin, fierbe-le puţin, apoi scoate-le. Toarnă cei 50 ml de martini şi fierbe până scade la jumătate din nou; strecoară lichidul şi îngroaşă-1 cu unt şi cu amidon.

Scurge carnea de zeama de la marinată şi usuc-o bine, crestează-i partea cu grăsime şi frige-o pe un grătar striat din fontă timp de 4 minute.

Intoarce-o şi frige-o şi pe par­tea cealaltă timp de 2 minute. Transferă carnea în cuptor pentru încă 3 minute. Serveşte pieptul tăiat felii (foto 2), glasat cu sosul de portocale şi martini.

Prăjeşte pieptul de raţă într-un vas foarte încins, cu par­tea cu grăsime în jos, pentru a permite căldurii să pătrundă încet în interior.

Piept de raţă cu portocale şi martini

Piept de raţă cu portocale şi martini

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.