Piept de rata cu piure delicios de mere

Printeaza

Piept de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci, ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran, salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare si fulgi de migdale.

Ingrediente:Piept_de_rata_cu_piure_delicios_de_mere

  • 1 piept de raţă de circa 1 kg
  • 2 chifle înmuiate
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper alb măcinat
  • 1/2 linguriţă de pubere de măghiran
  • 4 frunze de salată verde
  • 1 frunză de ţelină verde
  • 2 ouă fierte

pentru piureul de mere:

  • 1 kg de mere
  • 5 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 2 linguri de miere din muguri de brad sau orice alta miere
  • 250 ml vin alb
  • un vrâf de cuţit de sare
  • 1 lingură mare de fulgi de migdale prăjite

 

Mod de preparare:

Inmoi chiflele în apă călduţă. Cureţi ciupercile de pieliţa subţire şi le tai bucăţi mici. Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ceapa o tai mărunt. Speli şi pătrunjelul verde, lei pieptul de raţă, îl speli, îndepărtezi grăsimea şi îl laşi să se scurgă de apă. Toci pieptul cu maşina de tocat carne. Pui într-o tigaie 1 lingură de ulei, adaugi ceapa şi căleşti câteva minute, apoi adaugi ciupercile tăiate şi mai căleşti totul împreună.

Sărezi uşor şi condimentezi cu puţin piper alb măcinat, lei de foc şi laşi să se răcească. reteta in imagini: rata cu piure de mereAmesteci pieptul de raţă tocat în ea, storci chiflele de apă, le adaugi în compoziţie, amestecând ouăle şi usturoiul pisat.

Aromatizezi cu zeama de lămâie stoarsă proaspăt, măghiranul şi pătrunjelul tăiat mărunt, iei o tavă de teflon, formezi 2 bucăţi din piept în formă de ficat şi le aşezi în tavă, apoi între ele aşezi câteva felii de mere. Torni 1 pahar de apă şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 60 de minute, până se topeşte şi în interior.

Pregăteşti piureul de mere:

Decojeşti merele, îndepărtezi căsuţa mărului şi sâmburii, apoi tai merele felii subţiri, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi le aşezi într-un vas. Pui pe foc, aromatizezi cu mierea de muguri de brad, laşi să se călească câteva minute, după care stingi cu vinul alb.

Sub capac, laşi la foc moderat circa 25 de minute, amestecând din când în când. Scoţi pieptul de raţă din cuptor şi aşezi o felie peste, lăsând 10 minute, după care feliezi mai gros. Pe un platou aşezi salată verde şi aşezi feliile de piept de raţă. în mijlocul feliilor aşezi piureul de mere cu bucăţi întregi.

Tăi ouăle fierte în două şi le aşezi în şir indian în mijlocul ficatului. Presari deasupra piureului de mere fulgii de migdale, ornezi cu frunză proaspătă de ţelină.

Piept de rata cu piure delicios de mere

Piept_de_rata_cu_piure_delicios_de_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.