Piept de raţă cu ardei

Printeaza

Piept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.

Piept_de_rata_cu_ardei_05

Piept de raţă cu ardei

 

Ingrediente:

  • 1 piept de rata
  • 300 ml vin roze demidulce
  • 150 g unt
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper
  • cimbru verde tocat
  • 2 linguri miere
  • zeama de la o portocala
  • 6 ardei de diferite culori

 

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o aşezi într-o tavă înaltă cu capac. Separat, pregăteşti sosul. Storci portocala şi ames­teci sucul cu untul topit, vinul, mierea, cimbrul, sa­rea şi piperul.

Piept_de_rata_cu_ardei

Torni sosul peste pieptul de raţă şi-l laşi la rece timp de 2 ore. Pui tava acoperită în cuptor, până se rume­neşte carnea. In acest timp, tai fâşii ardeii şi îi căleşti în tigaia unsă cu ulei de măsline.

Piept_de_rata_cu_ardei_02

Condimentezi cu sare şi piper. Când este gata carnea, o serveşti cu garnitură de ardei.

PENTAX Image

Piept de raţă cu ardei

Piept_de_rata_cu_ardei_05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.