Piept de rata afumat

Printeaza

Piept de rata afumat din: piept de pui, piper, sare, lamaie, orez, zahar, scortisoara, sos, taitei, fasole verde.

Ingrediente:Piept_de_rata_afumat

  • 4 piepţi de pui
  • 1 lingură cu piper negru boabe
  • 2 linguriţe cu fulgi de sare de mare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 25 g orez basmati sau orice fel de orez
  • 50 g frunze de ceai verde
  • 4 linguri cu zahăr brun
  • 1 băţ de scorţişoară, tăiat în bucăţele
  • sos Hoisin, pentru a servi
  • tăiţei prăjiţi şi fasole verde, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara carnea, zdrobeşte piperul, sarea şi coaja de lămâie împreună, folosind un mojar. Crestează pielea pieptului de raţă şi unge cu acest amestec.

Pune carnea pe un platou şi acoperă cu folie. Lasă la marinat cel puţin 2 ore, sau peste noapte, apoi spală pieptul cu apă şi usucă-l cu un prosop de hârtie.

Tapetează cu folie de aluminiu un wok sau o tigaie adâncă, astfel încât marginile foliei să atârne în afară. Amestecă orezul cu ceaiul, zahărul şi scorţişoara şi împrăştie compoziţia în tigaie. Aşază deasupra un grătar.

Pune o alta tigaie pe foc, adaugă bucăţile de raţă cu pielea în jos şi coace-le 2-3 minute, apăsându-le. Scoate carnea şi pune-o pe grătarul aranjat mai înainte, cu pielea în sus.

Pune tigaia cu grătarul pe foc şi încălzeşte până când începe să iasă fum. Cu ajutorul unor mănuşi de bucătărie, acoperă carnea cu folie şi sigilează bine.

Acoperă tigaia cu un capac şi coace carnea la foc mic timp de 10-15 minute, apoi ia tigaia de pe foc. Lasă să se răcească 10 minute înante de a desface folia.

Despachetează cu grijă, deoarece va ieşi mult fum. Pune carnea pe un tocător şi tai-o în felii. Serveşte cu sos hoisin şi garnitură de tăiţei şi fasole verde.

Piept de rata afumat

Piept_de_rata_afumat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.