Piept de pui umplut cu busuioc

Printeaza

Piept de pui umplut cu busuioc din: piept de pui, mozzarella, rosie, usturoi, frunze de busuioc, sunca, ulei de masline extravirgn, sare, piper, zeama de lamaie, salata verde.

Ingrediente:Piept_de_pui_umplut_cu_busuioc

  • 4 jumatati piept de pui dezosat
  • 100 g mozzarella
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 25 g frunze de busuioc
  • 4 felii sunca presata
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 salata verde

 

Mod de preparare:

Crestezi adânc, pe lungime, fiecare jumătate de piept de pasăre, astfel încât să se formeze un buzunar. Incălzeşti cuptorul la 220 °C. Tai mozzarella în felii subţiri, pe care le repartizezi în cele 4 buzunare.

Introduci, de asemenea, în buzunare, rondelele de roşie şi usturoiul zdrobit şi o parte din busuioc. Asezonezi fiecare bucată de piept de pui, apoi le înveleşti în şuncă presată, astfel încât să acopere despicătura buzu¬narului. Legi fiecare bucată cu sfoară.

Incingi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile 3-4 minute la foc iute, întorcându-le pe toate părţile, ca să se prăjească uniform. Scoţi bucăţile într-o tavă şi le coci 10-12 minute. înţepi fiecare bucată cu o scobitoare, iar dacă va curge un suc limpede, preparatul este gata.

Presari salata cu uleiul rămas, zeama de lămâie, sare şi condimente după gust. Ornezi cu frunzele de busuioc pe care le-ai păstrat.

Piept de pui umplut cu busuioc

Piept_de_pui_umplut_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.