Piept de pui picant cu sos de tequila

Printeaza

Piept de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca.

Ingrediente:Gratar

  • 4 jumatati piept de pui fara os
  • 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi
  • 2 linguri tequilla
  • 2 linguri zeama de lime
  • 1 1/2 lingurite hot sauce
  • 1 lingurita sos Worcesterhire
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita sare
  • 1/3 frisca nebatuta sau smantana grasa

 

Mod de preparare:

Bateţi bucăţile de piept până au grosimea de cca 8 mm. Amestecaţi într-o farfurie uleiul, tequila, zeama de lămâie, sosurile, ghimbirul, ardeiul iute şi sarea. Puneţi separat 1/3 de ceaşcă din amestec, apoi aşezaţi carnea în marinată, amestecaţi bine şi lăsaţi-o 30 min.

Frigeţi pieptul pe grătar la foc mediu, timp de maximum 6-8 min, întorcându-1 doar o dată. Fierbeţi cca 2 min. restul de marinată. Luaţi de pe foc şi bateţi imediat în ea smântână. Serviţi friptura cu sosul alături şi salată si verde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.