Piept de pui picant cu bere si busuioc

Printeaza

Piept de pui picant cu bere si busuioc din: piept de pui, boia iute, ulei, ceapa, salata verde, bere, busuioc uscat, sare, piper.

Ingrediente:Pipet de pui picant cu bere si busuioc

  • 1 piept de pui
  • 2 linguriţe boia iute
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • câteva frunze salată verde

Pentu marinata:

  • 200 ml bere
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii mai groase sau cuburi, du­pă preferinţă. Intr-un castron se ameste­că berea, busuiocul, sare şi piper, după gust.

Se pun bucăţile de piept, se ameste­că bine, se acoperă şi se lasă la frigider 1-2 ore ca să se marineze. Se mai ameste­că din când în când.

Se scot bucăţile de piept, se scurg şi se presară cu boia iute. Se încinge uleiul , se pun bucăţile de car­ne şi puţină zeamă în care au fost marinate.

Sunt gata când zeama a scăzut şi ele s-au ru­menit bine.

Se servesc pe pat de salată verde cu ron­dele de ceapă. Se mai pot servi şi cu salată asortată.

Piept de pui picant cu bere si busuioc

Pipet _de_pui_picant_cu_bere_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.