Piept de pui marinat

Printeaza

Piept de pui marinat din: piept de pui, sare, piper, busuioc, lamaie, ulei de masline extavirgin.

Ingrediente:Piept_de_pui_marinat

  • 2 bucati piept de pui
  • sare
  • piper
  • o mana busuioc proaspat
  • o lamaie
  • 100 ml ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti-l cu utin ulei de masline. Intr-o tigaie incinsa, adaugati o lingura de ulei si prajiti pieptul de pui pe ambele parti, cat mai bine, pana se rumenesc.

Dati tigaie cu totul la cuptorul incins la 180C, timpd e 10 minute.

Intre timp, preparaţi sosul pesto, pentru care curăţaţi frunzele de busuioc de codite, puneţi-le într-un blender împreună cu uleiul de măsline, sare, piper şi zeama de la o lămâie.

Amestecaţi până când se face o pastă uniformă, un sos rapid de pesto, în care, opţional, puteţi adăuga şi parmezan, muguri de pin, etc.

Cand puiul este gata, scoateti-l din cuptor, apoi ungeti-l cu mult sos pesto proaspat, folosindu-va de o pensula de bucatarie.

Piept de pui marinat

Piept_de_pui_marinat

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.