Piept de pui la plic

Printeaza

O reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui, ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper.

Ingrediente:Piept de pui la plic

  • 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare)
  • 100 g unt
  • 2 frunze de salvie
  • 250 ml supă concentrată de legume
  • 30 g ciuperci deshidratate
  • 50 g şuncă de pui
  • 200 g ficăţei de pui
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri faină albă
  • 10 roşii cherry
  • 1 ou
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală piepţii de pui, zvântă-i, tăvăleşte-i prin faină şi prăjeşte-i pe ambele părţi într-o tigaie cu 50 g de unt şi frunzele de salvie. Toarnă coniacul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă. Adaugă supa caldă, fierbe în continuare încă 30 de minute şi pune sare şi piper, după gust.

Intre timp, pune ciupercile la înmuiat în apă călduţă 20 de minute, stoarce-le şi prăjeşte-le uşor 10 minute cu restul de unt. Adaugă ficăţeii şi şunca tăiată bucăţi. Ţine totul pe foc câteva minute, adăugând puţină sare dacă este nevoie.

Taie 4 pătrate din hârtie de copt. Pune pe fiecare bucată de hârtie câteva linguri din compoziţia de ciuperci, şuncă şi ficăţei, adăugând şi puţin sos. Aşază dea­supra câte un piept de pui şi roşii tăiate sferturi, împătureşte hârtia în formă de plic şi lipeşte marginile cu ou bătut.

Pune plicurile într-o tavă şi dă-le la cuptor, la 180° C, pentru circa 25 de minute. Pune plicurile pe farfurii, desfa-le şi serveşte mâncarea caldă, direct de pe hârtia de copt.

Piept de pui la plic

Piept de pui la plic

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.