Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

Printeaza

O reteta de piept de pui la gratar cu salsa de pepene din: piept de pui, piper, ardei jalapeno, zeama de lamaie verde, usturoi, sos de soia, castravete, pepene galben, rosii cherry, busuioc verde si frunze de salata.  Pepenii galbeni cu pulpă portocalie, sunt o sursă excelentă de betacaroten, un antioxidant puternic care are proprietăţi anticarcinogene.

Ingrediente:Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

  • 4 bucăţi piept de pui, fără piele şi dezosate, de aproximativ 115 g fiecare
  • piper după gust
  • 1 ardei jalapeno proaspăt sau orice alt ardei iute verde
  • 6 linguri zeamă proaspătă de lămâie verde
  • 1 căţel de usturoi tocat foarte fin
  • 2 linguriţe sos de soia cu conţinut redus de sodiu

pentru salsa:

  • 1 castravete mare
  • 1 pepene mic galben cu pulpă portocalie, tăiat în cuburi de 2,5 cm
  • 175 g roşii Cherry tăiate în două
  • 2 linguri busuioc verde tocat foarte fin

pentru ornat:

  • 85 g frunze asortate de salată

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la mediu. Se presară piper pe carne, pe ambele părţi. Se curăţă ardeiul de seminţe, apoi se toacă fin. Se amestecă într-o farfurie întinsă 2 linguri de zeamă de lămâie verde cu usturoiul, sosul de soia şi 1 linguriţă de ardei iute tocat. Se adaugă carnea de pui şi se dă bine prin sos. Se acoperă şi se lasă să se marineze la temperatura camerei, întorcând-o o dată în timp ce se prepară salsa.

Se taie castravetele în două pe lungime. Se scot seminţele cu vârful unei linguriţe. Se aşază castravetele pe un fund de lemn cu partea scobită în jos şi se taie felii subţiri. Se pun într-un castron mediu castravetele cu pepenele galben, roşiile, busuiocul, restul de ardei iute şi zeama de lămâie verde. Se amestecă bine şi se lasă deoparte.

Se aruncă sosul de marinată. Se unge pieptul de pui cu puţin ulei de măsline. Se frige carnea aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până când zeama care se scurge din carne este limpede.

Se pune carnea pe un fund de lemn şi se taie transversal în fâşii de aproximativ 1 cm grosime. Se dă prin amestecul de castravete şi pepene. Se împart frunzele de salată pe patru farfurii şi se umplu cu carne şi salsa de pepene galben.

Variante: Carnea de pui se poate înlocui cu altă carne slaba – piept de curcan, file de porc sau antricot de vită. Pentru o mâncare mai pjţin picantă, se ia în loc de ardei verde iute câte 1/2 linguriţă de praf de chilii pentru marinată şi salsa. Se pun în salsa 150 g bucăti de ananas (proaspăt sau din conservă fără zahăr). Se folosesc diferite soiur de frunze de salată.

 

Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

Piept de pui la grătar cu salsa de pepene

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.