Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan

Printeaza

Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan din: piept de pui, ulei de masline, zeama  de lamaie, coaja de lamaie, sumac, chimen, coriandru, ceapa rosie, pasta de susan, castarvete, lamaie, lipii.

Ingrediente:Piept_de_pui_la_gratar_cu_castravete_si_pasta_de_susan

  • 4 bucati piept de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie si coaja razuita de la 2
  • 3 lingurite sumac
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 linguri coriandru sau patrunjel, tocat
  • 1 ceapa rosie, taiata julien

pentru servit:

  • 1 lingura pasta de susan combinata cu 6 linguri iaurt
  • 1 castravete, taiat felii
  • sferturi de lamaie
  • lipii incalzite pe gratar

 

Mod de preparare:

Aplatizează carnea cu ajutorul sucitorului. Aşaz-o într-un bol la marinat 30 min cu 2 linguri ulei de măsline, coaja de lămâie, jumătate din zeamă, condimentele şi verdeaţa. Combină ceapa roşie cu uleiul, zeama de lămâie şi sumacul rămas.

Incinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige carnea 4-5 min pe fiecare parte. Serveşte cu ceapa roşie, pasta de susan şi iaurt, castravetele, sferturi de lămâie şi lipii.

Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan

Piept_de_pui_la_gratar_cu_castravete_si_pasta_de_susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.