Piept de pui in jambon – usor de preparat

Printeaza

Piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon crud uscat, unt, fasole verde, mazare, usturoi, smantana, ceapa verde, frunze de salvie, sare, piper.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_in_jambon

  • 2 bucati piept de pui
  • 250 g jambon crud-uscat (felii subtiri)
  • 150 g unt
  • 250 g fasole verde
  • 250 g mazare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • 8 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pieptul de pieliţe şi tendoane, apoi tăiaţi fiecare bucată de piept în două, astfel veţi obţine 8 bucăţi.

Presăraţi-le cu sare şi piper, dup«îare puneţi pe fiecare bucată câte o frunză de salvie şi înfăşuraţi-o în 1 -2 felii de jambon, iar pentru a nu se desface, prindeţi cu scobitori.

Rulorile ast­fel pregătite prăjiţi-le în unt, într-o tigaie mai mare, la foc potrivit.

După circa 20-25 de minute, când acestea s-au rumenit bine pe toate părţile, scoateţi-le pe un platou, acoperiţi-le cu un capac şi păstraţivle la cald.

In grăsimea rămasă căliţi 3-4 minute ceapa tocată mărunt, apoi puneţi fasolea verde şi mazărea.

Căliţi totul încă 15 minute, la foc mic. Luaţi tigaia de pe foc după care puneţi usturoiul tocat mărumt şi; smântână.

Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine.

Serviţi câte dloijă rulouri de piept în jambon, tăiate în felii de circa 1 cm grosime, cu garnitură de mazăre şi fasole verde şi cu sosul din tigaie. Ornaţi cu feliii de lămâie.

Piept de pui in jambon

Piept_de_pui_in_jambon

Pofta buna!

 

 

retete

Piept de pui cu brandy

Piept de pui cu brandy din: piept de pui, faina, sare, piper, frunze de tarhon, unt, brandy, supa de pui, smantana. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 40gr faina 1/2 lingurita sare Piper macinat 1/4 lingurita frunze de tarhon 40gr unt 40ml brandy 90ml supa de pui 60ml smantana     Mod de preparare: Amestecati […]

retete

Rulouri de piept de pui in sos de unt cu usturoi

Rulouri de piept de pui in sos de unt cu usturoi din: piept de pui, pesmet, parmezan, patrunjel, sare, piper, usturoi, lamaie, paprika, unt. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Săracă în grăsimi saturate: […]

retete

Tocăniță de praz cu piept de pui

Tocăniță de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, usturoi, ceapa, ardei, rosie, ulei de masline, supa de pui, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 2 fire de praz mari, curățate și tăiate în rondele subțiri 2 bucati de piept de pui mari, tăiate în cuburi 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.