Piept de pui cu vinete pane

Printeaza

Piept de pui cu vinete pane din: piept de pui, vinete, oua, faina, pudra de curry, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia copt, menta, usturoi, sare, piper si sos de smantana.

Inrgediente:Piept_de_pui_cu_vinete_pane

  • 3 piepti de pui
  • doua vinete
  • doua oua
  • 200 g faina
  • doua lingurite cu pudra de curry
  • 300 ml lapte de cocos
  • un ardei iute
  • 500 g ardei capia copt
  • o lingurita cu menta tocata
  • doi catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • sos de smantana

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se spală, se dezosează, se taie felii şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra laptele de cocos, se adaugă o linguriţă pudră de curry, sare şi piper după gust şi menta. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru o oră. Se scot din lapte, se scurg, se ung cu usturoiul pisat şi se prăjesc în ulei încins sau se frig pe un grătar.

Vinetele se spală, se şterg cu un prosop, se presară sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă pe un tocător de lemn. Se condimentează, se trec printr-un amestec din ouă, făină, pudra de curry rămasă, sare, piper şi ardei iute tocat.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se pun pe un platou şi se servesc alături de bucăţile de piept de pui calde. Se servesc impreuna cu ardeiul copt sau cu un sos de smantana.

Piept de pui cu vinete pane

Piept_de_pui_cu_vinete_pane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.