Piept de pui cu sos de tarhon si cartofi

Printeaza

Piept de pui cu sos de tarhon si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana, tarhon, sare, piper, unt, paprika.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_tarhon_si_cartofi

  • 1 piept de pui
  • 3-4 cartofi fierti
  • 1 ceasca smantana de 20% grasime
  • 1 ceasca smantana de gatit
  • tarhon
  • sare si piper
  • unt paprika

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii la foc domol, în apă cu sare. Laşi să se răcorească, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pieptul de pui îl tai cubuleţe şi îl găteşti într-o tigaie cu puţin unt.

Când e aproape gata, adaugi cele două compoziţii de smântână şi ames­teci. Va rezulta un sos bine legat.

Adaugi tarhon (poate fi de la bor­can, uscat sau proaspăt), sare şi piper. Mai laşi 5 minute şi opreşti focul. Tragi cartofii la tigaie în unt. Asezonezi cu sare şi piper.

Pe un platou aşezi o porţie de cartofi şi, alături, puiul în sos de tarhon.

Decorezi cu o frunză de pătrunjel/marar verde si pe margini presari paprika iute.

Piept de pui cu sos de tarhon si cartofi

Piept_de_pui_cu_sos_de_tarhon_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.