Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos

Printeaza

Piept de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul, verdeata, rosii, supa si otet balsamic.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_legume

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 200 ml vin alb
  • 1 dovlecel
  • cate un ardei rosu si galben
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingura verdeata tocata
  • 1 cutie rosii (850 ml)
  • 500 ml supa
  • 2 linguri otet balsamic

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Condimentaţi carnea şi prăjiţi-o în uleiul încins. Tăiaţi ceapa şi usturoiul feli­oare, respectiv cubuleţe şi căliţi-le împre­ună cu pieptul de pui. Adăugaţi pasta de ardei şi vinul şi daţi totul la cuptor cea 10 minute. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt. Amestecaţi seminţele de fenicul, verdeaţa, roşiile cu sucul lor şi supa.

Tur­naţi acest amestec peste carne şi lăsaţi-o încă 50 de minute la cuptor. După 35 de minute, adăugaţi legumele şi condimen­taţi totul cu sare, piper şi oţet balsamic. Aşezaţi pieptul de pui pe o farfurie întinsă. Turnaţi de jur împrejur şi sosul de legume şi ornaţi carnea cu verdeaţă proaspătă. Pentru garnitură puteţi pregăti piure de cartofi sau paste late.

Piept de pui cu sos de legume

Piept_de_pui_cu_sos_de_legume

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu arata asa pieptul de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.