Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos
PrinteazaPiept de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul, verdeata, rosii, supa si otet balsamic.
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri pasta de ardei
- 200 ml vin alb
- 1 dovlecel
- cate un ardei rosu si galben
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingura verdeata tocata
- 1 cutie rosii (850 ml)
- 500 ml supa
- 2 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Condimentaţi carnea şi prăjiţi-o în uleiul încins. Tăiaţi ceapa şi usturoiul felioare, respectiv cubuleţe şi căliţi-le împreună cu pieptul de pui. Adăugaţi pasta de ardei şi vinul şi daţi totul la cuptor cea 10 minute. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt. Amestecaţi seminţele de fenicul, verdeaţa, roşiile cu sucul lor şi supa.
Turnaţi acest amestec peste carne şi lăsaţi-o încă 50 de minute la cuptor. După 35 de minute, adăugaţi legumele şi condimentaţi totul cu sare, piper şi oţet balsamic. Aşezaţi pieptul de pui pe o farfurie întinsă. Turnaţi de jur împrejur şi sosul de legume şi ornaţi carnea cu verdeaţă proaspătă. Pentru garnitură puteţi pregăti piure de cartofi sau paste late.
Piept de pui cu sos de legume
Poftă bună!
Nu arata asa pieptul de pui