Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt

Printeaza

Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi, verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei, radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_lamaie_si_iaurt

  • 4 piepți de pui
  • 250 g iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 mână verdeață
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingură parmezan
  • 4 felii pâine toast
  • 2 linguri ulei

Pentru piure:

  • 350 g rădăcină de țelină decojită
  • 300 g cartofi
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul pisat, verdețuri, suc de lămâie și piper. Se unge carnea cu acest amestec, cu pensula, și se lasă la marinat peste noapte. Se amestecă parmezanul cu pâinea fă­râ­mi­țată și cu uleiul. Se așază pe feliile de carne și se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 170 °C.

Se rade țelina. Se decojesc cartofii, se taie cuburi și se acoperă cu apă. Se adaugă țelina și puțină sare și se fierb cca 25 min. Se scurg legumele fierte; se adaugă unt, sare și piper și se pasează. Se adaugă pătrunjel tocat și se servește cu carne.

Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt

Piept_de_pui_cu_sos_de_lamaie_si_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.