Piept de pui cu sos de ardei

Printeaza

Piept de pui cu sos de ardei din: piept de pui, ardei grasi, faina, lapte, branza telemea, unt, suc de lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Piept de pui cu sos de ardei

  • 300 g piept de pui
  • 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii)
  • 1 lingură făină
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras
  • 1 lingură unt
  • sucul de la o lămîie
  • pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Fierbi carnea, preferabil în oala sub presiune. Pregăteşti separat un sos: într-un vas de teflon, amesteci o lingură de făină cu una de unt, apoi se stingi cu laptele turnat treptat. Laşi să dea în clocot, adaugi sare şi o lingură de caşcaval ras.

Separat, coci ardeii şi apoi îi cureţi. După ce ai îndepărtat coa­ja, presară deasupra lor puţină sare şi se mai lasă-i la scurs. Taie-i în felii late şi aşază-i în strat subţire într-un vas uns în prealabil cu ulei.

Deasupra ardeilor pune carnea tăiată cuburi mari şi toarnă sosul. Acreşte totul cu zeama de la o lămîie, presară pătrunjel tocat şi, la final, adaugă restul de 2 linguri de brînză rasă ori caşcaval. Lasă totul la cuptor 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.