Piept de pui cu salvie si jambon

Printeaza

Piept de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei, sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si sare.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_salvie_si_jambon

  • 4 bucati piept de pui
  • 4 felii subtiri de jambon
  • 8 frunze mari de salvie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat

pentru garnitura de orez:

  • 200 g orez cu bob lung
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 5-6 frunzulite de busuioc
  • 3 fire de cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 ceapa verde mare
  • 1/2 legatura de frunze, codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îndepărtezi pielea. Speli salvia şi o zvânţi cu un şervet. Toci verdeaţa pen­tru orez, ceapa o toci mărunt, codiţele de ceapă verde le tai ron­dele, iar cimbrul şi rozmarinul le tai cu foarfeca. Fierbi orezul con­form instrucţiunilor de pe pachet, încingi cuptorul la 160 de grade Celsius.

Sărezi şi piperezi pieptul de pui (jambonul are sare!) şi pes­te fiecare bucată de piept de pui pui 2 frunze de salvie, iar peste ele câte o felie de jambon şi fixezi cu scobitori. Prăjeşti rulourile în ulei încins, câte puţin pe fiecare parte după care îi dai la cuptor pentru maxim 10-12 minute.

Separat, că­leşti în unt ceapa şi verdeaţa to­cată mărunt, adaugi orezul fiert şi amesteci. Potriveşti gustul de sare. Pieptul de pui îl tai felii şi îl serveşti cu orezul şi sosul în care s-au prăjit. Pentru un aspect fru­mos, aranjezi întâi orezul în forme rotunde, inimioare etc şi îl răstorni pe farfurii, direct din formă.

Piept de pui cu salvie si jambon

Piept_de_pui_cu_salvie_si_jambon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.