Piept de pui cu prune
PrinteazaPiept de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, unt, ceai, nuci, marar si sare.
- 1 piept de pui mai mare
- 12 prune uscate
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- 250 ml ceai
- 12 nuci
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare:
Puneţi prunele spălate la rehidratat în ceai rece. Lăsaţi-le în ceai de seara până dimineaţa. Curăţaţi carnea de pui de pieliţe şi tendoane şi tăiaţi-oîn fâşii.
Condimentaţi-le şi fierbeţi-le 15 minute în apă cu sare. Scoateţi carnea din apă, lăsaţi-o la scurs şi aşezati- o într-un vas termorezistent uns cu ulei sau unt.
Scoateţi sâmburii prunelor şi înlocuiţi-i cu miez de nucă. Puneţi prunele umplute în vas, lângă carne. Adăugaţi puţină supă în care au fiert feliile de carne şi puneţi vasul la cuptor, până când ingredientele se înmoaie. Presăraţi mâncarea cu mărar tocat mărunt înainte de servire.
Piept de pui cu prune
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un piept de pui