Piept de pui cu piure de praz si pancetta

Printeaza

Piept de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa, usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_piure_de_praz_si_pancetta

  • 4 bucati piept de pui feliat
  • 12 felii de pancetta
  • 1 ceapa alba mica, maruntita
  • 1 catel de usturoi
  • 4 fire de praz sapalate si feliate
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 150 ml smantana grasa
  • 50 ml vin alb
  • 10 g patrunjel proaspat, tocat marunt
  • condimente
  • unt

 

Mod de preparare:

Incingeti o tigaie si adaugati o bucatica de unt, in care veti cali ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute. Adaugati prazul si cimbrul, apoi vinul si smantana, aduceti la fierbere, apoi micsorati flacara si mai tineti pe foc 10 minute. Separat, frigeti feliile de pui intr-o tigaie unde ati incalzit o bucatica de unt. Cand sunt gata, le puneti intr-o tava de aragaz si asezati deasupra feliile de pancetta.

Bagati-le la cuptor pentru 15 minute, la 200C. Pentru servire, asezati prazul pe farfurie, condimentati si ornati cu patrunjel. Deasupra puneti o felie de piept de pui.

Piept de pui cu piure de praz si pancetta

Piept_de_pui_cu_piure_de_praz_si_pancetta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.