Piept de pui cu penne

Printeaza

Piept de pui cu penne din: piept de pui, paste, rosii uscate in ulei, rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_penne

  • doi pepti de pui
  • 400 g paste penne colorate
  • 200 g rosii uscate in ulei
  • doua legaturi leurda
  • 4 rosii
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • o ceapa
  • 150 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se scurg de apă. Se taie felii, se bat uşor cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei, se condimentează şi se frig pe ambele părţi circa 10-15 minute. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron alături de leurda tocată.

Ardeii se curăţă de seminţe, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ceapă. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii, se călesc cinci minute, se adaugă leurda şi roşiile. Se condimentează, se adaugă busuiocul şi se fierbe sosul 10 minute.

Pastele se fierb cu puţină sare, se pun pe platouri, se toarnă deasupra sosul de roşii, se presară roşiile uscate tocate mărunt şi se servesc împreună cu pieptul de pui fript. Roşiile uscate pot fi adăugate în sosul de roşii şi leurdă.

Piept de pui cu penne

Piept_de_pui_cu_penne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.