Piept de pui cu orez si legume

Printeaza

Piept de pui cu orez si legume din: piept de pui, orez, ardei gras, ulei, vanata, sare, piper, cimbru, unt, faina.

Ingrediente:Piept de pui cu orez si legume

  • 1 piept de pui
  • 200 g orez
  • 1 gras roşu
  • ulei
  • 1/2 vânătă
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru sos:

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl tai şi-l pui la fiert în apă rece cu sare. Când dă în clocot, spumuieşti de mai multe ori. Când este fiert, îl scoţi pe o farfurie şi-l laşi câteva minute să se răcorească. Ulterior, îl prăjeşti în puţin ulei.

Păstrezi o cană din apa în care a fiert.

Fierbi orezul, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Când este gata, îl scurgi, îl presari cu puţină sare şi piper şi-l stropeşti cu ulei.

Speli şi tai legumele şi le prăjeşti pe ambele părţi pe un grătar bine încins. Le scoţi alături de orezul fiert.

Separat, într-o cratiţă, prăjeşti, fără să se înnegrească, o lingură de făină şi una de unt. Stingi cu apa în care a fiert carnea şi laşi să dea în câteva clocote, presari sare şi piper, după gust. Sosul trebuie să fie gros ca o smântână, fără cocoloaşe.

Serveşti pieptul de pui cu orez şi legume, cu sosul alb şi presărat cu puţin cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.