Piept de pui cu miere si ierburi aromatice

Printeaza

Piept de pui cu miere si ierburi aromatice din: ulei de masline, pipet d epui, suc de lamaie, coaja de lamaie, oregano, busuioc, cimbru, usturoi, miere, sare.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_miere_si_ierburi_aromatice

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui, cu piele si fara os
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura oregano uscate, amestecat cu busuioc si cimbru
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1,5 lingura miere
  • 1 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Se unge cu ulei o tavă. Se spală carnea şi se şterge; se aşază în tavă cu pielea în jos. Se amestecă sucul şi coaja de lămâie cu verdeaţă, ustu¬roi, miere şi sare. Se încălzeşte într-o crăticioară, amestecând, dar nu se lasă să fiarbă.

Se unge carnea cu această marinată şi se acoperă tava. Se coace friptura timp de cca 50 min. în cuptorul încins la 190 °C. In timpul coacerii, se unge carnea din când în când cu sosul din tavă (eventual se completează cu apă).

Cu 15 min. înainte de a fi gata, se întoarce friptura cu partea cu pielea în sus şi se mai coace în continuare fără capac. Se lasă friptura să se odihnească în cuptorul stins 5 min. Se serveşte cu o garnitură de cartofi la cuptor.

Piept de pui cu miere si ierburi aromatice

Piept_de_pui_cu_miere_si_ierburi_aromatice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.