Piept de pui cu mere si nucă

Printeaza

Piept de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere, nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_mere_si_nuca

  • 2 piepti de pui
  • 2 pungi amestec de salata
  • 1-2 mere
  • 100 g nuci
  • 50 g branza
  • cimbru
  • oregano
  • otet balsamic
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dezosează piepţii de pui şi taie-i în jumătăţi. Prepară un amestec din 2-3 linguri cu ulei, una de oregano şi 1/2 lingură de cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat. Toarnă amestecul peste pui şi lasă-l acoperit, în bucătărie, măcar 15 minute, ca să se aromatizeze carnea.

Pune apoi bucăţile de pui într-un vas yena ori într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt şi toarnă deasupra sosul de ierburi şi ulei. Dă la cuptorul înfierbântat vreo 20- 30 de minute, la foc mai mare, întorcând bucăţile de piept pe partea cealaltă după 15 minute. Scoate friptura şi las-o în tavă câteva minute înainte s-o tai.

Intre timp, pune amestecul de salată într-un castron, adaugă nuca trasă în prealabil într-o tigaie încinsă şi feliile de măr. Potriveşte gustul de sare, ulei şi oţet. Incinge sosul rămas de la friptură şi adaugă puţină brânză sfărâmată sau dată pe râzătoare (cât să se topească). Serveşte salata cu felii de pui şi sos de brânză.

Piept de pui cu mere si nucă

Piept_de_pui_cu_mere_si_nuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din pieptul asta de pui?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.