Piept de pui cu mere si cidru

Printeaza

Piept de pui cu mere si cidru din: piept de pui, mar, ceapa, ulei de masline, zahar brun, cidru, smantana, sare, piper.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_mere_si_cidru

  • 1/2 piept de pui dezosat si fără piele
  • 1 măr acrişor 10 g unt
  • 1 ceapă de dimensiune mijlocie
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 75 ml cidru sec
  • 1 -2 linguri smântână
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o toci fin. Tai mărul în patru, înde-părtând cotorul, apoi îl tai felii subţiri, fără să le cureţi de coajă.

In tigaia încinsă, topeşti untul şi o linguriţă de ulei de măsline.

Pui ceapa şi o căleşti la foc mic, până se înmoaie bine. Adaugi feliile de măr şi presari zahărul brun.
Le întorci pe ambele părţi şi le laşi să se înmoaie. Cu o paletă, scoţi ceapa şi merele pe o farfurie.

Adaugi puţin ulei de măsline şi pui la prăjit pieptul de pui presărat cu sare şi piper.

Intorci pieptul pe ambele feţe, până se rumeneşte uşor, apoi stingi cu cidru. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi smântână, sare şi piper după gust.

Pui din nou ceapa şi merele în tigaie, să se încingă pentru câteva minute, fără a le mai fierbe.

Serveşti preparatul alături de orez fiert sau cartofi copţi.

 

Piept de pui cu mere si cidru

Piept_de_pui_cu_mere_si_cidru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.